Home » Reizen

Reizen

Concertkoor Immanuel treedt niet alleen op in Kampen. Regelmatig worden andere concertzalen bezocht, zowel in Nederland als daarbuiten.

In 2011 werden concerten gegeven in Berlijn en Potsdam. In de Berliner Philharmonie en in de Nikolaikirche in Potsdam werd de Elias van Mendelssohn uitgevoerd.

In 2007 reisde concertkoor Immanuel naar Zuid-Duitsland, waar in de basilieken van Ottobeuren en Weingarten Der Messias van Händel in de bewerking van Mozart werd uitgevoerd. Ook werd dit werk in Enschede, de thuisbasis van het Twents Kamerorkest, in het Muziekcentrum van Enschede uitgevoerd.

In 2002 was Oostenrijk de bestemming van een concertreis. In de kloosters van Seitenstetten, Schlägl en Reichersberg werd Ein deutsches Requiem van Brahms uitgevoerd. Ditzelfde werk werd met medewerking van het Nijmeegs Symfonieorkest nogmaals uitgevoerd in Nijmegen.

In 1997 werden drie concerten gegeven in Leipzig, Weimar en Dresden in voormalig Oost-Duitsland. Hier werden de Messa Di Gloria van Puccini en Te Deum van Bizet uitgevoerd.

In 1993 werd in het concertgebouw in Amsterdam de Messe Di Gloria van Puccini uitgevoerd.

In 1991 ging het koor samen met het Twents Kamerorkest naar Oostenrijk om daar in de Augustiner Kirche in Wenen en in het beroemde klooster van Melk de Vesperae Solennes de Confessore van Mozart en Psalm 42 van Felix Mendelssohn Bartholdy uit te voeren.

Reizen in beeld